Συχνές ερωτήσεις

Προϊόντα

Για το καθαρισμό των κοσμημάτων από χρυσό 14 ή 18 καρατίων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ήπιο απορρυπαντικό όπως υγρό πιάτων. Με μια οδοντόβουρτσα μπορείτε να τα τρίψετε απαλά και στη συνέχεια να τα ξεπλύνετε με άφθονο κρύο νερό. Τέλος χρειάζεται να τα στεγνώσετε με ένα καθαρό βαμβακερό πανί.

Το σαπούνι είναι η καλύτερη λύση για τους μαλακούς πολύτιμους λίθους όπως τα μαργαριτάρια και οι τυρκουάζ πέτρες. Σε ένα διάλυμα από 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και μερικές σταγόνες ήπιου απορρυπαντικού βυθίστε για ένα μόνο λεπτό τα μαργαριτάρια σας. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα μαλακό βαμβακερό πανί και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Επιπλέον, τα επίχρυσα κοσμήματα από ατσάλι ή άλλα κράματα μετάλλων,  καλό θα ήταν να μην έρχονται σε επαφή με λακ, αρώματα και κρέμες, διότι αλλοιώνεται η επιμετάλλωση τους. Για να διατηρηθεί περισσότερο η λάμψη τους και η επιμετάλλωση, το συχνό σκούπισμα με ένα καθαρό πανί είναι η καλύτερη λύση.

Τα ρολόγια μας καλύπτονται από την εγγύηση της επίσημης αντιπροσωπείας της Ελλάδος του κατασκευαστή που επιλέξατε. Καλύπτει τις μηχανικές βλάβες και η χρονική διάρκεια της είναι δυο (2) έτη . Η εγγύηση ξεκινάει από την αγορά του ρολογιού από τον πελάτη, όταν συμπληρωθεί η σφραγίδα στο αντίστοιχο πιστοποιητικό του ρολογιού.

Η εγγύηση των ρολογιών δεν καλύπτει φθορές στα λουράκια, φθορές σε τζαμάκια, μπρασελέ, κορώνες, κουμπώματα, κάσες και μπουτόν. Ακόμη δεν καλύπτει λανθασμένη χρήση όπως μη προβλεπόμενη χρήση σε νερό, σε σχέση με την αδιαβροχοποίηση του ρολογιού σας.

Εάν το ρολόι σας διαθέτει  βιδωτή κορώνα θα πρέπει να είναι πάντα βιδωμένη, αλλιώς δεν καλύπτει η εγγύηση πιθανή υγρασία ή φθορά.

Το κατάστημά μας δεν μπορεί να γνωρίζει από πριν τη χρέωσή του ρολογιού σας (εάν δεν καλύπτεται από την εγγύηση) και το χρόνο παράδοσής του ρολογιού, όταν σταλεί στην επίσημη αντιπροσωπεία για κάποια επισκευή.

 

Shopping

Δεν είναι αναγκαίο να δημιουργήσετε προσωπικό λογαριασμό για να παραγγείλετε από το Kokkiadi.gr. Δημιουργώντας όμως προσωπικό λογαριασμό, μπορείτε να αποθηκεύσετε προσωπικά στοιχεία και διευθύνσεις, για την επόμενη παραγγελία σας.

 

Πληρωμή

Θα χρειαστεί να ακυρώσετε την παραγγελία σας και να κάνετε νέα παραγγελία

Ναι υπάρχει η δυνατότητα. Κατά την ολοκλήρωση των αγορών σας στο τελικό στάδιο συμπλήρωσης στοιχείων, μπορείτε να επιλέξετε το είδος παραστατικού που επιθυμείτε.

Η κάρτα μπορεί να έχει λήξει. Ελέγξτε ότι η κάρτα σας είναι σε ισχύ.
Μπορεί να έχετε φτάσει στο όριο της κάρτας σας. Επικοινωνήστε με την τράπεζα σχετικά. Μπορεί να έχετε προσθέσει κάποιες λανθασμένες πληροφορίες κατά την διαδικασία της πληρωμής.

Αν υπάρχουν ακόμη ερωτήσεις, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας