Πολιτική επιστροφών 

Σε περίπτωση που, για οποιοδήποτε λόγο, επιθυμείτε να αλλάξετε τα προϊόντα που αγοράσατε, έχετε δικαίωμα να το κάνετε εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή τους. Πριν την επιστροφή των προϊόντων θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά.

Τα προϊόντα πρέπει να επιστραφούν, με το επίσημο παραστατικό της αγοράς τους και τα συνοδευτικά έγγραφα ( εγγύηση, οδηγίες χρήσεως) χωρίς να έχουν χρησιμοποιηθεί και στην αρχική τους συσκευασία.

 Η επιστροφή γίνεται δεκτή, μόνον εφόσον  έχει εξοφληθεί προηγουμένως κάθε ποσό που επιβαρύνθηκε το kokkiadi.gr για την αποστολή των προϊόντων, όπως και τα έξοδα αποστολής για την επιστροφή τους, εάν δεν είναι ελαττωματικά.

Τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν τον πελάτη:

όταν ο πελάτης αλλάζει γνώμη, και όταν αποστέλλει το προϊόν με διαφορετική εταιρεία από αυτήν που πραγματοποιήθηκε η αποστολή.

Τα έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν το Kokkiadi.gr:

όταν το προϊόν είναι ελαττωματικό ή αν έχετε λάβει λάθος προϊόν από αυτό που παραγγείλατε. Σε αυτή την περίπτωση οι επιστροφές χρειάζεται να πραγματοποιηθούν με την ταχυδρομική εταιρία που πραγματοποιήθηκε η αποστολή, διαφορετικά τα έξοδα επιστροφής χρεώνεται ο πελάτης.

 

Το δικαίωμα επιστροφής δεν ισχύει σε

  • Προϊόντα που είναι "Διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας"
  • Προϊόντα που έχουν υποστεί μετατροπή όπως αλλαγή μεγέθους ή είναι ειδική παραγγελία και κατασκευασμένα για τον πελάτη.
  • Εποχιακά είδη όπως τα γούρια
  • Σε περίπτωση αλλαγής του προϊόντος κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων ή προσφορών, και εφόσον δεν είναι ελαττωματικό, η αλλαγή γίνεται στη μειωμένη – εκπτωτική τιμή.

 

Ευθύνη Για Ελαττώματα-Επιστροφές

Σε περίπτωση ελαττωματικού προϊόντος, ο αγοραστής μπορεί κατ' επιλογήν του: α) να απαιτήσει, τη διόρθωση ή αντικατάσταση του προϊόντος με άλλο (χωρίς επιβάρυνση), εκτός αν μία τέτοια ενέργεια είναι αδύνατη ή απαιτεί δυσανάλογες δαπάνες, β) να ζητήσει μείωση του κόστους αγοράς ή γ) να υπαναχώρηση από την πώληση, εκτός αν πρόκειται για επουσιώδες πραγματικό ελάττωμα.

 

Δικαίωμα Υπαναχώρησης

Κατόπιν της δήλωσης υπαναχώρησης, το kokkiadi.gr  υποχρεούται να επιστρέψει στον αγοραστή το κόστος της αγοράς των προϊόντων. Η επιστροφή θα γίνεται το αργότερο εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών  ημερών από την ημερομηνία, που το kokkiadi.gr έλαβε αποδεδειγμένα γνώση για την υπαναχώρησή του. Δεν επιστρέφονται δαπάνες παράδοσης.

Ο πελάτης ευθύνεται για τυχόν μείωση της αξίας των επιστραφέντων προϊόντων, εάν έκανε χρήση άλλη από εκείνη που ήταν αναγκαία.

 

Εξαιρέσεις Από Το Δικαίωμα Υπαναχώρησης

Από το προβλεπόμενο στην παραπάνω παράγραφο δικαίωμα υπαναχώρησης του πελάτη, εξαιρούνται τα προϊόντα εκείνα που αγοράσθηκαν από το ηλεκτρονικό κατάστημα και:

- Έχουν αποσφραγιστεί/χρησιμοποιηθεί/καταστραφεί.

- Έχουν τροποποιηθεί (αλλαγή μεγέθους, προσθήκη πέτρας) ή έχουν κατασκευασθεί ειδικά για τον πελάτη.

- Τα προϊόντα έχουν παραληφθεί από το φυσικό κατάστημα μας και ταυτόχρονα η πληρωμή έχει γίνει στο φυσικό κατάστημα μας, καθώς η πώληση δεν τελέστηκε από απόσταση.